NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA

Nedjelja uskrsnuća Gospodinova u župi Kraljice svete Krunice u Vođincima proslavljena je trima svetim misama: u 8.30 sati u filijalnoj crkvi u Novim Mikanovcima te u 10.30 i 18.30 u župnoj crkvi. Tradicionalni običaj blagoslova jela u filijalnoj crkvi sv. Bartola u Novim Mikanovcima održan je u subotu u 17 sati, a u župnoj crkvi na uskrsno jutro u sedam sati.

„Nije ovdje!“, riječi su koje je župnik istaknuo u svojoj nadahnutoj homiliji, naglašavajući da su upravo te dvije riječi sažetak naše vjere jer uzalud je naša vjera ako Krist nije uskrsnuo. Tumačeći Božju Riječ, župnik je istaknuo da se snaga uskrsnuća nalazi u svakome od nas jer nam je darovana po sakramentu krštenja. Danas smo pozvani spomenuti se svoga krštenja i pozvani smo biti nositeljima nade vječnoga života. Nije to jednostavno u ovome vremenu u kojemu je čovjek sve udaljeniji od Boga. Uskrsli Gospodin nije više u grobu, On je danas ovdje među nama, prisutan je u svim sakramentima i u dušama onih koji su spremni biti ljudi dobra.

Uskrs se događa uvijek kada smo tu jedni za druge, kada drugi mogu računati na nas. Na to su pozvani kršćani – da budu USKRSNICI, za dobro svih ljudi, istaknuo je župnik.

Na ovu uskrsnu nedjelju molimo za početak razumijevanja u našim vlastitim srcima i umovima. Isus donosi svjetlo u mračna mjesta naših života, on donosi uskrsnuće, obnovu i novi život. Uskrsnuće nas ujedinjuje s Bogom i drugima. Ako živimo na ovaj način, preobrazit ćemo svijet.

Na kraju misnih slavlja, koja su animirali župni zborovi, župnik je svim vjernicima uputio uskrsnu čestitku.

Tekst: Ankica Savić

Fotografije: Ruža Keser